Tablouri 3D luminoase shadow box inspirate din Teatrul de umbre

tablouri luminoase shadow box de crăciun

Salut de la Unicorner!

Sunt un unicorn petrecăreț, up-to-date și state of the art. Mai exact, îmi plac arta și tehnologia și mi-am propus să le îmbin pentru a-ți aduce experiențe magice, memorabile la nunta, botezul sau petrecerea ta. Hai să-ți spun povestea mea.

Unicorner s-a lansat în 2017, ca divizie OnScreen destinată evenimentelor private și l-am numit inițial “Kit de ajutor împotriva plictiselii, la evenimentele de familie”.

Am ales să-l considerăm un Digital Event Kit deoarece conține instrumente digitale menite să adauge elementul unic petrecerilor tale, pentru a contura o experiență memorabilă.

Povestea mea începută în 2017 a luat o turnură nouă, în timpul pandemiei. 

Împreună cu echipa, am aprofundat pasiunea pentru printul 3D, iar începând cu iarna anului 2020, am adăugat portofoliului nostru și vânzarea de produse fizice – tablourile 3D luminoase shadow box, inspirate din modelul teatrului de umbre.

Acesta este motivul pentru care Unicorner, pe care îl întruchipez, a devenit un brand de sine stătător. Acum am propriul meu magazin online – unicorner.ro.

 

Pentru că tot vorbeam despre magie, s-a întâmplat să îți ofer noutățile acestea chiar de Moș Nicolae!

Tablourile 3D luminoase shadow box sunt inspirate din Teatrul de umbre, care poate fi considerat primul procedeu de animație din lume.
Cu ajutorul unei surse de lumină și a unor obiecte special create, se născoceau spectacole care fascinau imaginația copiilor de toate vârstele.

O adaptare a acestei tehnici a fost realizată de artiști, prin decuparea în hârtie a unor scene statice, care au fost apoi intercalate, plasate într-o ramă și însuflețite prin intermediul unei surse de lumină. În final rezultă un obiect decorativ  realizat cu minuțiozitate, din hârtie cu aspect dantelat.

Fascinați, ne-am inspirat din această tehnică și am folosit printul 3D pentru a reproduce  jocul de lumini și umbre, într-un mod mai facil și accesibil.
Am concentrat senzațiile de mister și magie, transmise de această formă de expresie artistică, într-un obiect decorativ, de care te poți bucura la tine acasă sau pe care îl poți oferi în dar.

Tabloul include o scenă statică, redată prin jocul de umbre, dintre straturile succesive de siluete (obiecte, personaje, peisaje) și sursa de lumină LED care pune în valoare povestea, odată cu venirea serii.

Lumina difuză îl transformă într-o excelentă lampă de veghe pentru cei mici, menită să le alunge teama de întuneric.

Produsul este disponibil în prezent, în varianta cu sursă de lumină multicoloră, acționabilă prin telecomandă. Și este alimentat prin intermediul unui cablu USB.

Dimensiuni: 18x18x7,5cm

În acest moment avem dezvoltate 6 variante de concepte:

  • Mickey & Minnie
  • Frumoasa și Bestia
  • Îndrăgostiții
  • Halloween
  • Nașterea Domnului
  • Vine Moș Crăciun

Mai departe, ne lăsăm imaginația să zboare liberă pentru multe alte povești ce vor urma.

Rămâi alături de noi, pentru că sugestiile tale sunt binevenite! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal