idei cadouri ziua îndrăgostiților

6 Idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților, acea perioadă din februarie, în care frigul de afară (sau din calorifere) ne motivează să ne concentrăm mai mult pe căldura sufletească.

Câmp pârjolit, căldură plăcută, foc mocnit, fierbințeală, febră, flacără arzătoare sau mistuitoare… iată o varietate de expresii în care ne regăsim cu toții, în funcție de stadiul relației în care ne aflăm sau pe care ne-o dorim. Tocmai am observat că multe elemente încep cu litera F și asta îmi dă idei noi, care să completeze și mai mult imaginea, dar mă voi opri aici. Firește.

Spuneam că Ziua Îndrăgostiților este o perioadă? O, da! Pentru că dincolo de relationship status, mai avem și convingeri, afinități, înclinații către tradiționalism sau către noi minunate pretexte de reconectare globală, odată cu deconectarea din timpul comunismului.
Și dacă este să fim sinceri, alinierea afectivă la trendurile externe a acționat ca o decantare. Dacă Valentine’s Day nu ar fi fost îmbrățișat de tineri, early adopters ai Sărbătorii Iubirii, în urmă cu mai bine de 20 de ani, vârstnicii sau etnologii nu ar fi ridicat arătătorul pentru a lămuri existența unei sărbători locale a iubirii, țesută cu fibră românească. 

Dragobetele sărută fetele

Sărbătoarea autohtonă se pare că ar avea rădăcini care se întind până în stratul de sol dacic. Dragobetele era fiul babei Dochia și ocrotitorul iubirii. După cum știm și din Bambi, de la cloștile pe care le punea mamaie, de la pisica și cățelul necastrați ai fiecăruia dintre noi, primăvara, natura se trezește la viață într-o pornire profundă de a-și împlini scopul pe pământ și anume perpetuarea speciei.
Și cum specia umană este doar un pic mai presus, potrivit tradiției, la finalul lunii februarie, în unele sate românești avea loc ritualul pețitului. Cum se desfășura operațiunea? Băieții le cereau prietenia fetelor și fetele acceptau sau dimpotrivă. Oarecum, de fapt era un joc puțin mai sportiv și se numea “zburătorit”.
Tinerii satului îmbrăcau straiele frumoase de duminică și se strângeau în păduri, pentru a culege primele flori de primăvară.  Apoi, la ceasul prânzului, flăcăii alergau fecioarele prin vatra satului, pentru a le săruta, mărturisindu-și astfel dragostea. Dacă fetele se lăsau prinse și sărutate, acest lucru însemna acceptarea termenilor și condițiilor – logodnă și apoi căsătorie. Nu am aflat ce se întâmpla dacă fetele nu se lăsau prinse.

Ceva foarte important de reținut despre Dragobeteîn această zi bărbaţii nu au voie să supere femeile şi nici să devină conflictuali, deoarece, în sens contrar, vor avea parte nu doar de o primăvară cu ghinion, ci și de un an potrivnic. (Remember 2020?) Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se bucura de această zi pentru a avea parte de iubire întregul an. (chiar așa, cum v-ați petrecut ziua de 24 februarie 2020?).

Pentru că un an potrivnic ne-a fost suficient, vrem să construim alături de voi un an 2021 plin de iubire. Fie că sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților de Valentine’s Day (14 februarie) sau de Dragobete (24 februarie), suntem alături de voi cu propuneri cu stea în frunte.

Idei de cadouri care să genereze bucurii și emoție

Iată câteva potențiale cadouri care te scutesc de prea multe căutări, pentru că le poți găsi sub eticheta “pentru îndrăgostiți“, în magazinul nostru online. 

1. Cel mai de efect cadou, cu care nu ai cum să dai greș (este imposibil!) este declarația de dragoste animată. Sau povestea de dragoste animată (digital love story).

 

Este vorba despre un video animat, personalizat integral (cufundat într-un “ceaun de magie”, cum le spunem noi serviciilor cu acest grad de personalizare), realizat în tehnica whiteboard animation, având durata de 1 minut și ilustrații alb negru.


Tu ne spui povestea voastră și ce ai vrea să transmiți, iar noi ne ocupăm de restul.  

Dacă alegi acest cadou cu totul spectaculos, va trebui să te grăbești puțin pentru că timpul de realizare este de cel puțin 2 săptămâni.

Dacă vrei să impresionezi într-un timp mai scurt, poți alege una dintre cele 5 teme de Tablouri luminoase 3D shadow box, inspirate din teatrul de umbre, cu livrare în 3-5 zile lucrătoare.

2. Dacă este pasionată de Disney și în copilărie Belle din Beauty and the Beast era prințesa ei Disney favorită, îți recomandăm Tabloul luminous 3D shadow box – Frumoasa și Bestia.

 

Pentru nostalgicele pasionate de Mickey și Minnie Mouse, avem o altă temă potrivită.
Tabloul luminous 3D shadow box – Minnie și Mickey

Tablou 3D luminos shadow box Minnie Mickey

Cele 2 obiecte decorative pot fi folosite și ca lampă de veghe pentru copilașii cărora le este teamă de întuneric.

O altă scenă dedicată sărbătorilor iubirii este Tabloul luminous 3D shadow box – Îndrăgostiții, potrivită în mod deosebit pentru pasionații de biciclete și de natură și, în general, pentru sufletele romantice.

 

Dacă iubita ta este pasionată de strălucirea și muzicalitatea anilor 20, îi plac rochiile flapper cu franjuri și adoră să danseze, ai două variante de Tablouri luminoase dintre care poți alege.

Roaring Twenties
surprinde o scenă clasică din cluburile de jazz și Charleston ale epocii, cu muzică țâșnind din patefon și dansuri euforice care celebrează eliberarea de după o perioadă sumbră.

ablou shadowbox_roaring-tewnties_alb cald

Paris Twenties mă duce cu gândul la o coloană sonoră de tip Pink Martini – Sympathique. Se adresează doamnelor cu o finețe aparte a sufletului, cărora le-ar placea o întoarcere în timp măcar pentru o noapte, ca în filmul Midnight in Paris, în era prolifică a perioadei interbelice.
Dacă în plus îi plac pisicile și este fascinată de Paris, gata, ai găsit cadoul perfect!

ablou shadowbox_paris-tewnties_verde

Înainte să adaugi în coș, îți poți alege una dintre opțiunile de culoare disponibile pentru lumina LED:  alb cald, alb rece, roșu, verde, albastru, mov sau lumina multicoloră, acționată prin intermediul unei telecomenzi. De asemenea, mai poți opta pentru alimentarea pe bază de baterie sau prin cablu USB (alimentatorul nu este inclus.)

Te așteptăm apoi să ne împărtășești impresiile și reacțiile iubitei!
Vă dorim petrecere cel puțin călduroasă! Cu plăcere. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal